Тарас ШЕВЧЕНКО.ПРОРОЦТВА і НАСТАНОВИ.
Скоростным пролистыванием (спасибо величайшим достижениям цивилизации и колёсику мышки) я уразумел, что политическая страничка это трас шефценко и ...... а хер его знает чё и......
Много стихов. Стихи????????
ГОСПОДА. Это не актуально. Песня про зайцев...... Ой прошу прощения... зарапортовался.
Вы можете мне, глупому русскому Севастопольцу-украинофобу объяснить кто такой шевченко (не футболист и не Игнатий, которого я очень уважаю).
Что он сделал для украины, Крыма, Севастополя, что ему бюст установили? Причем украину опустим. Для этого города он кто?
джурик, только без стихов. Меня интересуют факты, факты и ничего кроме фактов. Размовы о хохлятском духе тоже сразу считаются ударом ниже поя.... нет ударом мимо.
Отсутствие ответа считаю капитуляцией.
Привет
Много стихов. Стихи????????
ГОСПОДА. Это не актуально. Песня про зайцев...... Ой прошу прощения... зарапортовался.
Вы можете мне, глупому русскому Севастопольцу-украинофобу объяснить кто такой шевченко (не футболист и не Игнатий, которого я очень уважаю).
Что он сделал для украины, Крыма, Севастополя, что ему бюст установили? Причем украину опустим. Для этого города он кто?
джурик, только без стихов. Меня интересуют факты, факты и ничего кроме фактов. Размовы о хохлятском духе тоже сразу считаются ударом ниже поя.... нет ударом мимо.
Отсутствие ответа считаю капитуляцией.
Привет
Злоба моя не имеет предела.
Тарас Шевченко перший сформував ідею української нації.Для Севастополя це має такеж значення як і для України вцілому-НАЦІОТВОРЧЕ.Чи потрібні пам'ятники?Можливо,й ні.Важливіше зрозуміти СЛОВО!Але ж пам'ятник поставити легше ніж прокинутися духом.Молитися іконі зручніше,ніж жити праведно.
Хоча,особисто для мене пам'ятник Шевченку в русифікованому місті це єдине місце куди можна сходити з дитиною на День Незалежності.Не в генделику ж сидіти?
Але,щоб Вам зрозуміти такі речі,спочатку треба вилікувати нежить,закрапайте чимось.
Стосовно тем,Вам ніхто не забороняє щось запропонувати.
ОДУЖУЙТЕ!
Хоча,особисто для мене пам'ятник Шевченку в русифікованому місті це єдине місце куди можна сходити з дитиною на День Незалежності.Не в генделику ж сидіти?
Але,щоб Вам зрозуміти такі речі,спочатку треба вилікувати нежить,закрапайте чимось.
Стосовно тем,Вам ніхто не забороняє щось запропонувати.
ОДУЖУЙТЕ!
Ой !бояться Слова нашого Пророка!
Цього року на день народження Шевченка в його рідному селі Моринцях навіть не дозволили читати вірші.Знають,що його Слово здатне роздмухати гідність Українця!
"Світе тихий,краю милий,
Моя Україно!
За що тебе сплюндровано,
За що,мамо,гинеш?...
...
"...Панувала і я колись
На широкім світі-
Панувала...Ой Богдане!
Нерозумний сину!
Подивись тепер на матір,
На свою Вкрайну...
Степи мої запродані
Жидові,німоті,
Сини мої на чужині,
На чужій роботі.
Дніпро,брат мій,висихає,
Мене покидає,
І могили мої милі
Москаль розриває...
А тим часом перевертні
Нехай підростають
Та поможуть москалеві
Господарювати,
Та з матері полатану
Сорочку знімати.
Помагайте,недолюдки,
Матір катувати".
-
Начетверо розкопана
Розрита могила.
Чого вони там шукали?
Що там схоронили
Старі батьки?-Ех,якби-то,
Якби-то найшли те,що там схоронили,-
Не плакали б діти,мати не журилась.
("РОЗРИТА МОГИЛА"уривок)
Цього року на день народження Шевченка в його рідному селі Моринцях навіть не дозволили читати вірші.Знають,що його Слово здатне роздмухати гідність Українця!
"Світе тихий,краю милий,
Моя Україно!
За що тебе сплюндровано,
За що,мамо,гинеш?...
...
"...Панувала і я колись
На широкім світі-
Панувала...Ой Богдане!
Нерозумний сину!
Подивись тепер на матір,
На свою Вкрайну...
Степи мої запродані
Жидові,німоті,
Сини мої на чужині,
На чужій роботі.
Дніпро,брат мій,висихає,
Мене покидає,
І могили мої милі
Москаль розриває...
А тим часом перевертні
Нехай підростають
Та поможуть москалеві
Господарювати,
Та з матері полатану
Сорочку знімати.
Помагайте,недолюдки,
Матір катувати".
-
Начетверо розкопана
Розрита могила.
Чого вони там шукали?
Що там схоронили
Старі батьки?-Ех,якби-то,
Якби-то найшли те,що там схоронили,-
Не плакали б діти,мати не журилась.
("РОЗРИТА МОГИЛА"уривок)
http://litopys.org.ua/shevchenko/shev140.htmМ.Джура писал(а):Отож то й воно,що написано ніби для нас.Якщо маєте "КОБЗАР",перечитайте "І мертвим,і живим,і ненародженим землякам моїм в Україні і не в Україні моє дружнєє посланіє".vazonov11 писал(а):Правильные стихи. Как вроде бы для нынешнего времени написаны.